pátek 16. ledna 2009

Ples Rakovník 2009

Jako každoročně i letos přijali stříbrští ostrostřelci s radostí pozvání svých rakovnických kolegů a vyrazili v sobotu 10.1.2009 do Rakovníka na jejich reprezentační ples.
Plesy Rakovnických ostrostřelců mají tradičně vysokou úroveň a přízviskem "reprezentační" se honosí opravdu právem. Letošní ples měl obzvláště bohatý program; na pódiu se vystřídali tři kapely a jednotlivé sety skladeb byly prokládány zajímavými čísly. Jen namátkou: zahájení plesu obstaraly všechny nastoupené sbory slavnostní salvou, předtančení se zhostil Václav Vydra s tím, co pochytil ve Stardance (byl skvělý, včetně partnerky), zahrála hudba Policie ČR, byl kankán, orientální tance, mažoretky, luxusní tombola atd... Přátelé s Ostrostřeleckého spolku Radecký z Prahy předvedli jako překvapení nefalšovanou jezdeckou bitvu (pravda; koně byly poněkud prkenní) a jako zlatý hřeb večera přednesly všichni ostrostřelci sborový zpěv kultovní písně "Anton Špelec, ostrostřelec".
Také výběr kapel byl opravdu vydařený; úvod k tanci zajistil skvělý bigband (bohužel jsme nezachytili jeho jméno) s celou řadou sólistek, následovala skupina Beatles revival a již řádně zahřáté publikum "dorazilo" dívčí trio The Aples. To již stříbrští ostrostřelci, také již tradičně skákali z pódia, což je atrakce, kterou jsou stříbrští známí a je od nich speciálně na tomto plese vyžadována.
Z důvodu opakovaných problémů s divočákem, takto také již tradiční cenou tomboly, si stříbrští raději do tomboly lístky nekupovali a večer tak bez problémů dospěl ke zdárnému rannímu konci. Jen ráno byl za oknem hotelového apartmánu nalezen slovený bažant. Jak se tam dostal - pánbůh ví...

Žádné komentáře: