neděle 15. května 2011

Akce v zkratce

Vzhledem k nedostatku času v první polovině roku 2011 způsobeném naším "zafotrováním" (sbor je už pět let permanentně těhotný a zdaleka nekončíme) přinášíme v krátkosti přehled událostí z tohoto období:

- 26.12.2010 Vánoční střelby
Tradiční "mezisvátkové" střelby se tentokráte stříleli na sv. Štěpána. V krutých arktických podmínkách svoji zručnost s vojenskou pistolí a karabinou (dvojboj) ve střelbě na malovaný terč nejlépe osvědčil Josef Junek, čímž se stal Zimním králem střelců pro rok 2010. Fox zároveň obhájil stejný titul z loňského roku, takže letos držíme palce k získání tripla! (Myslím tripla jako tripla, ne tripla jako tripla...)

- 8.1.2011 Ples Gardy městyse Senomat - Nouzov
Na již druhý ročník plesu našich senomatských kamarádů se vypravila početná delegace stříbrskýcch ostrostřelců. Ples probíhal v tradičně velmi příjemné, až domácké atmosféře a v rámci programu plesu se stříbrští účastnili mimo jiné i plavby po Dunaji a náletu přerostlých včelek Máj (ja, ja - göttlich Karl und Karl Freihet).
ZDE se můžete podívat na několik fotek a krátké video, které ovšem stojí za to...

- 21.1.2011 Maturitní ples Hanse Starka
Na tuhle sobotní akci se stříbrští střelci vypravili na základě prosby nového člena sboru a takto maturanta Hanse. Celý ples střelci zahájili čestnou salvou; druhou salvu připojili při stužkování kamaráda Hanse, jemuž též z pódia provolali slávu (Für unsere Hans dreimal Hoch...). Závěr večera předvedli stříbrští svůj pověstný "Stage diving" i s neplánovanou erotickou vložkou v podání jedné mladé paní (díky...). Povedený večer, byť na úkor účasti na plese rakovnických ostrostřelců.

- 10.3.2011 Vlajka pro Tibet
Jelikož stříbrští střelci nežijí jen minulostí, připojili se k celosvětové akci "Vlajka pro Tibet" a u příležitosti 52. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci vyvěsili tibetskou vlajku na stožár u klubovny - Koubkovy branky.

- 12.3.2011 Ples Loketských ostrostřelců
Tradiční a skvělá akce našich kamarádů z Lokte s tradičním hojným výjezdem stříbrských střelců a jejich partnerek. Máloplatný - loketský hrad má trochu jinou atmosféru než komunistické "kultůráky"...

- Průběžně: Péče o hrob kapelmajstra ostrostřeleckého sboru ve Stříbře
Letos zahájili stříbrští ostrostřelci plánovanou péči o hrob kapelmajstra Johana Vogela. Hrob byl na dalších 10 let vykoupen (díky vstřícností radnice za symbolickou cenu) a jeho okolí bylo upraveno. V budoucnu střelci plánují rekonstrukci náhrobku a náhrobních desek a osazení pamětní desky.

- Průběžně: Údržbové práce na Koubkově brance
V letošním roce probíhají kontinuální práce při údržbě klubovny v objektu Koubkovy branky. Stěžejním bodem bylo osazení krbové vložky s horkovzdušným výměníkem. Krom toho byl také opraven havarijní stav elektrorozvodů, vyměnil se záchod v přízemí a průtokový ohřívač v kuchyni, společenská místnost byla čerstvě vymalována. Krom toho je okolí branky průběžně upravováno a uklízeno.

-emilio-

1 komentář:

nasarriorabun řekl(a)...

"While we recognize the important role of state governments, sturdy federal requirements are necessary to safeguard the integrity of college sports and the athletes who play these games in any respect ranges." Perhaps essentially the https://thekingofdealer.com/solaire-casino/ most extreme ban on sports betting is imposed by the NCAA, the primary governing body for U.S. college sports. The NCAA reified their position in the wake of various betting scandals, including the 1992 University of Nevada, Las Vegas and 1994 Arizona State University Point shaving scandals. As states started legalizing sports betting in the late 2010s, the NCAA signaled a shift in tone.