úterý 30. srpna 2011

Královské střelby 2011 - Výsledky


Třetí srpnový víkend se sešli stříbrští střelci a jejich úhlavní kamarádi k provedení tradičních Královských střeleb. Na střelnici SSK Stříbro tak tradičně pálili do malovaných terčů netradičně dvoukolově a to z historických karabin M95 Mannlicher a Mosin vz. 1938. Nejnižší součet vzdáleností obou ran (kol) určil letošního Krále střelců.

Výsledky:
1. E. Juriga, 32 cm
2. J. Havlík, 32,5cm
3. J. Junek, 37 cm
Nejlepší hostující střelec: V. Žůrek (SSK Stříbro)
Nejlepší hostující ostrostřelec: T. Lang (Ostrostřelci Loket)
Nejlepší rána: M. Löbl Suchel - 5 cm (Ostrostřelci Stříbro)

Po skončení střeleb probíhal v prostorách u Koubkovy branky odpolední program v rámci něhož byl odhalen pomníček obětem světové války, provedena historická bojová ukázka, slavnostně vyhlášen Král střelců pro rok 2011. Volnou zábavu zahájilo skvělé hudební vystoupení Švejk dua.  V rámci  podvečerního volného programu proběhla i soutěž ve střelbě z vojenské vzduchovky "FrancovkiÁDA", která byla pojata jako happening a zároveň vzpomínka na našeho kamaráda, pilota "Ádu" Adamce. Po celou dobu se o skvělé pohoštění staral Filip Motl. Vyšlo i počasí, tak lze předpokládat, že si všichni náležitě střelby užili...

Děkujeme všem, kteří byli organizaci střeleb nápomocni, jmenovitě SSK Stříbro, Filip Motl, kamarádi ze Senomat a z Lokte, p. Cajthaml, ale hlavně našim rodinám, manželkám, milenkám a dětem, na jejichž úkor občas přípravy akce probíhaly a bez jejichž pochopení by se akce dala jen stěží realizovat.
-emilio-

ZDE naleznete pár fotografií...
ZDE naleznete článek z regionálního tisku

Žádné komentáře: