neděle 11. března 2012

Výroční schůze Svazu c.k. vojenských vysloužilců

V sobotu 10.3.2012, hned po vyvěšení tibetské vlajky, vyrazila tříčlenná delegace stříbrských ostrostřelců do Jenštejna u Prahy, kam byli pozváni na Výroční schůzi Svazu c.k. vojenských vysloužilců. Do Prahy jeli "zkratkou" přes Chomutov, kde si v krejčovském salonu Kvapilová nechali vzít míry na zbrusu nové uniformy.
Po cca 270 km dorazili stříbrští načas do restaurace ALA BAŠTA v Jenštejně, kde byli přivítáni představeným svazu Mgr. Jindřichem Lipeckým. Po slavnostním zahájení, které stříbrští ostrostřelci doprovodili čestnou salvou, se naplno rozjel program schůze, resp. valné hromady svazu. Jindra Lipecký neformálně a poutavě povyprávěl o historii "vysloužilectví" a zrodu svazu. Dále byla přednesena zpráva o dosavadní činnosti svazu, ze které stojí za zmínku především zachraňování a péče o řadu pomníků a památníků z dob mocnářství. V plánu činností pro letošní rok je řada akcí, na které byli všichni přítomní pozváni.
Poté, co vysloužilci naplnili své spolkové povinnosti (volba vedení svazu, schválení stanov, etc.) byli všichni účastníci výroční schůze dekorováni pamětním odznakem v luxusní etui a byl jim předán pamětní list. Následovala družná a kamarádská zábava, která trvala do večerních hodin. Zkrátka - skvělá akce a velký dík organizátorům...
Na zpáteční cestě si stříbrští ostrostřelci nechali zahrát na přání na rádiu BEAT a  příjemný den zakončili několika Prazdroji v hotelu U branky.



Článek z tisku...
 ZDE pár fotografií z "vysloužileckého" webu...

Žádné komentáře: